Når Elvira skal finde den helt rigtig kjole til hendes store dag

Elvira skal konfirmeres i maj-måned, og i dag er det en kold februar morgen, hvor hende og hendes mor skal ud og kigge på en konfirmationskjole.

Elvira har gjort sig mange overvejelser om kjolens udseende, så meget, at hun har brugt lang tid på at tegne kjolen. Hun håber på, at kjolen findes i næsten den stil hun drømmer om. Elviras mor har været lidt skeptisk, uden at vise det til Elvira, da hun er bange for, at hun kan blive skuffet over, ikke at finde den rigtige kjole.

I butikken, er der rigtig mange flotte kjoler som Elvira studere nærmere. Tegningen vises til ekperienten, som studere den nærmere. Hun finder en masse pige kjoler frem, som Elvira kan kigge på. Hun finder en, hun siger opfylder hendes ønsker og ideer om den helt perfekte kjole til en pige som hende. Den  pige kjole hun vælger, har et overstykke over barmen, der fyldt med en masse palietter. Kjolen gør til omkring knæene, hvor stoffet er tyld stof.

Bag på er der en sløjfe som skal bindes. Eksperienten finder også et sjal som hun synes passer godt til kjolen. Det synes Elvira også, og dette for de også med hjem. Prisen på kjolen, er lidt mere end Elviras mor havde planlagt, men hun nyder bare at se Elvira glad. Hun er også overrasket over, hvor nemt og smertefrit det egentlig var, og hun synes de skal tage ud og spise sammen. Her taler de lidt om den store dag, og hvad der nu skal forberedes. Elvira synes det er lidt uoverkommelig, men dette beroligere Elviras mor med, at det skal hun overhovedet ikke være bekymret for. Det hele skal nok gå, og hvis det planlægges godt, er der også god chance for, at de når i mål, med det ønskede resultat.

Hun pointerer at det handler om Elvira denne dag, og hun derfor også skal være med i planlægningen som aktivt medlem, mens skolen passes.