Mine heste har det bedste

Alle hesteejere vil have det bedste til deres dyr. Det er jo et ganske særligt dyr – hesten. De siger godt nok, at hunden er menneskets bedste ven. Men det er kun dem, der ikke har kendskab til heste, der kan finde på at sige det. Heste er meget intelligente dyr. De kan nemt lære at åbne en stalddør eller et staldvindue. De kan sagtens huske, hvordan en ridetime med en begynderrytter skal være – og alt efter deres karakter opfører de sig, som de skal – eller ikke skal! Hesteejere ved, at deres elskede dyr er intelligent og vil derfor gøre alt for, at det får det bedste udstyr og de bedste forhold at leve under.

Kan det gøres billigt og godt?

Men vil de også betale for det? Jo, når det handler om udstyr til hesten, så skorter det ikke i budgetterne. Men når det handler om prisen på opstaldning, så kan det blive et problem. Opstaldning er jo en konstant udgift – og den er ikke billig. Så når staldens ejer har brug for eventuelt at renovere dele af stalden, så vil han selvfølgelig gøre alt, hvad han kan for at finde billige staldvinduer og stalddøre.

Han vil lede med lys og lygte for at holde omkostningerne nede. Hesteejerne skulle jo nødigt se sig nødsaget til at flytte hesten til et billigere sted. Staldens ejer bruger timevis på at lede efter billiga stallfönster och stalldörrar i Sverige – eller billige stallvinduer og stalldører i Norge for at spare på renoveringsudgifterne.

Sommetider kan det nemlig betale sig at importere staldinventar fra et af de to lande til Danmark. Efter langvarig korrespondance med producenter i Sverige, Norge eller Danmark, så vil staldens ejer beslutte sig – og eventuelt importere den nødvendige inventar. Han kunne naturligvis også have søgt efter inventaret i Tyskland – men her er der lige en sprogbarriere, som gør det til en umulig opgave. Så. Et nordisk produkt – til en stald i norden! Det er den bedste løsning. Både når det handler om tidsforbrug og økonomi. Når de nye, billige staldvinduer og stalddøre er sat ind i stalden, så vil hesteejerne helt sikkert bemærke det. Men de vil ikke kunne mærke det på den månedlige udgift til opstaldning.

Billige hestebokse er ofte virkeligt gode

Det er dog en anden sag, hvis renoveringen også handler om nye hestebokse. Her vil søgningerne, som staldejeren laver, naturligvis starte med billige hestebokse. Han vil så søge i Sverige efter billiga hästboxar. Til sidst vil han søge efter lignende sites i Norge: Billige hestebokser. derefter vil han lave en prissammenligning. Det er ikke så svært for ham, fordi han forstår umiddelbart at læse de der mål på boksene, som han finder på de forskellige sites. Og han kender reglerne for, hvor store hestebokse skal være her i landet. Så der vil ikke gå mange minutter, førend han har lavet sin sammenligning.

Viser det sig, at et norsk site har de billigste produkter, så vil han tage kontakt til producenten for at høre, hvor store omkostningerne til forsendelse af produkterne til Danmark vil være. Viser de sig at være horrible, ja, så kontakter han den næste på listen. Alt sammen for at holde omkostningerne nede – og hesteejerne glade.