Effektiv behandling

Mange mennesker får stress. Nogle får ikke. De er måske mere robuste og kan tackle pres i hverdagen bedre. De, som får stress, har ofte brug for hjælp. Det er ikke altid tilstrækkeligt ’bare’ at blive sygemeldt med stress. Måske er deres stress fremkommet af, at de har været ude for en oplevelse, som har sat nogle tanker i gang. Måske har de haft en svær periode på jobbet. Ja, alene det at tiltræde i et nyt job kan være stressende. Måske tænker vi: ”Slår jeg til? Kan jeg leve op til arbejdsgiverens forventninger til mig?”

Få hjælp nu

Hvis du er kommet i en situation, hvor tankerne myldrer rundt, hvor du tvivler på dig selv, eller hvor du måske ikke kan sove, så burde du lede efter hjælp til stress – Birthe Buhl er dygtig. Det kan godt være, at du egentlig ikke mener, at du har stress. Men kender du egentlig til hvilke signaler din krop sender dig, som et tegn på, at du måske har stress? De fleste af os har hørt om hjertebanken og svedende hænder. Men hvad med sådan noget, som at du måske slet ikke har lyst til at se andre mennesker? Eller at du bare er tavs og indadvendt? Det kan være tegn på, at du er ved at få stress. Det behøver naturligvis ikke at være stress, at du er stille en dag, hvor vejret bare er gråt. Det behøver heller ikke at være et tegn på, at du har stress, hvis du har problemer med maven – det kan da være, at du har spist noget, som bare ikke er godt for dit fordøjelsessystem. Men problemer med maven kan være et tegn på stress.

Kroppens signaler om stress

Dette er blot nogle eksempler på signaler, kroppen sender os om, at vi er på vej mod stress. Det er eksempler, som vi normalt ikke tillægger betydning som stress. Og det er ikke de eneste signaler. Der er mange. Desværre er mange af os ikke gode til at lytte eller forstå signalerne. Eller vi misforstår dem. Vi skal blive bedre til at lytte til vores krop. Så hvis du går rundt og er lidt trist – måske kommer du nemt til at græde – og ikke kan finde den glade person, du normalt er, så kunne du vælge at finde en stresscoach, som du kan tale med om. Du vil da ikke gå rundt og være trist hele tiden.

Coaching som behandlingsform

En coach kan tage dig i stressbehandling , som ofte består i personlige samtaler, hvor I sammen finder ind til kernen i det, der gør dig trist. Og finder du kilden til dit dårlige humør, så kan du gøre noget konkret ved det. Om det handler om nogle ændringer i dit arbejdsliv eller i dit privatliv, er uvist. En ting er dog sikkert: Hvis din arbejdsgiver får at vide, at noget er galt, så vil han eller hun helt sikkert gerne gøre noget, for at det bliver rettet. Hvis din familie eller partner får at vide, at noget skal ændres, så kan der ofte gøres noget, så det, der får dig ind i et begyndende stressmønster, bliver ændret.