God mad god forretning

Har du prøvet at skulle opnå noget hos en kunde, hos kollegaer, hos børnene eller hos den bedre halvdel. Det er meget sjældent at man kan gå ind i sådan en “forhandling” med den tilgang at man bare kan kræve hvad man vil og så skal den anden part give efter.

Den eneste måde der fungerer er at give noget til gengæld. Det er ligegyldigt om det er til børnene eller til en forretningsforbindelse, men man skal altid give noget til gengæld. Når du får noget ud af det og den anden part har fået  noget ud af det er alle glade. Det er også det Nikolaj Lie Kaas kalder en “Win Win situation” i reklamen for punkt 1.

Noget af det der lige får vægten til at tippe over til din fordel er ved at give noget god mad – det lyder måske tåbeligt, men en god middag er mange gange det der skal til for at opnå det man vil. Nu skal man jo ikke spise sig tyk og fed, fordi man vil opnå at få den bedre halvdel til at tage vasketøjet eller fikse bilen hele tiden. Men et godt planlagt og strategisk godt måltid vil give dig mere end du lige regner med.

Jeg kender eksempelvis en pige som gerne ville gå til Zumba, men hendes kæreste synes det var dyrt og der gik lang tid med det hver uge. Hun startede med at overtale ham og han var næsten helt mør, så inviterede hun ham til en god middag på en restaurant – nu går hun til Zumba hver uge og kæresten er glad.

Det bekræftede blot effekten ved at give når man vil opnå noget.