Personhejs med ansvar

Du har sikkert også prøvet at holde ved et trafiklys og vente i lang tid på, at du får grønt, så du kan komme videre. Imens du venter, ser du, at der er sådan et personhejs ved trafiklyset i modgående retning. Du kigger på manden, der er ved at udskifte et eller andet. Måske er det pæren til den røde lampe. Han står i sådan et personhejs, der tilhører kommunen.

Hvad koster det?

Trafiklyset, du venter ved, skifter ikke. Det tager sin tid. Du begynder derfor at tænke over, hvad kommunen egentlig har betalt for personhejset. Det er nok ikke en helt billig investering. Du tænker også om, det giver ham, der er ved at udskifte noget sikkerhed. Eller om det kun er en praktisk foranstaltning, så han hurtigt kan komme op i højden – og ned igen, inden han kan komme videre i dagens arbejde. Trafiklys går jo i stykker. De skal repareres. Endelig, der er grønt lys. Du sætter i første gear og kører.

Hvem sælger personhejs i Danmark?

Derhjemme har du sådan set ikke nogen pligter, der skal udføres. Så du sætter dig ved din pc. Du tjekker lige din arbejdsmail. Og så sætter du dig til at lege på internettet. Du skriver bl.a. ”salg af personhejs hvor?” Ikke fordi du har tænkt dig at investere i sådan et. Bare fordi du er nysgerrig, og du har egentlig ikke andet at lave. Din søgning giver dig ikke et svar. Men du finder et site, hvorpå du ser, at du kan leje et personhejs. Og tanken er ikke fjern.

Det kan være en god idé at leje et personhejs, når du skal op og rense dit hus’ tagrender. Det vil være en sikrere måde at få den pligt overstået på, end at stå på en vaklende stige. Du sætter dig til at læse om personhejset og skriver telefonnummeret til firmaet ned på en lap papir, som du lægger ind i to-do-bunken.