Plaider er dansk hygge

Dette her bliver nok den sidste weekend i kolonihavehuset her i haveforeningen. Det er lidt trist at tænke på. Det har været skønt at bo her siden slutningen af april i år. Men lige nu ligger jeg med min avis og en plaid over mig inde på den lille sofa og nyder, at det er søndag formiddag. Jeg har fået friskbrygget kaffe serveret af min partner. Han er sød. Han stod op meget tidligt og trak i regntøjet for at kunne cykle hen til bageren og hente friske tebirkes til mig og friske boller til sig selv. Vi har sådan et ritual med stor morgenbrunch hver søndag, hvor vi spiser friskbagt brød og kombinerer morgenmad med frokosten. Det er hyggeligt. Og for mig er det ren forkælelse, når det er hans tur til at hente brødet.

Regnvejr er plaid-vejr

Jeg kan høre, at regnen siler ned. Faktisk småfryser jeg lidt. Selvom vi har brugt en del penge på at få det lille hus isoleret, så er her lidt småkoldt. Jeg går hen til skænken, der står ovre på den anden side. I skuffen nederst nede ligger der en masse plaider fra Ib Laursen. Jeg vælger en og tager den med mig hen tilbage til sofaen. Pakker mig ind i de to plaider og mærker, at de varmer mig. Grunden til, at vi har mange plaider her i huset, er, at vi ofte får gæster, når vi er her i haveforeningen. Vores venner kan godt lide at komme og besøge os.

Bomuld er godt

De bliver ofte til langt ud på natten, og det kan være lidt koldt for dem. Så de får en plaid i bomuld lagt om sig, så de kan holde varmen. Vi har jo ikke en helårsboligs varmemuligheder her. Faktisk tror jeg, at det er noget, som vores venner godt kan lide. Altså det her med at mærke det primitive liv, som vi lever. Der er da flere af dem, der har sagt, at de godt kan lide at være her. Her er en helt speciel atmosfære. En stemning af hygge og venlighed. En følelse af afslapning og velvære. En følelse af, at man ikke er forpligtet til at skulle passe dit og dat.

Der er jo forpligtelser

Ha, de skulle da bare vide, at her er forpligtigelser. Vi passer jo haven. Sørger for, at flagstangen altid er nymalet. Husker flagreglerne. Sørger for at lave marmeladen af alle de stikkelsbær, vi får samlet sammen i løbet af sommeren. Så det er altså ikke ren afslapning, når vi bor i kolonihavehuset. Men her er altså rart. Og jeg gider bare ikke tænke på, at jeg om få timer skal til at lukke huset ned. Vi skal hjem til lejligheden ude på Amager. Der skal gøres rent. Vi skal have sat havemøblerne indenfor. Vi skal huske at lukke for vandforsyningen og slukke for elforsyningen. Det bliver lidt senere. Håber lidt, at jeg kan overtale min kæreste til, at vi bliver her i endnu en uges tid. Der kan da godt komme nogle lune dage i oktober – ikke? Åh, sig ja. Der kan godt komme lune dage i næste uge.