Lære konflikthåndtering

I næste uge skal jeg på kursus. Det bliver spændende. Jeg har længe gerne villet på et kursus, der kan forbedre mine kvalifikationer. Og det her kursus i konflikthåndtering og kommunikation er noget, jeg tror, vil være godt for min karriere. Jeg er jo nyuddannet jurist. Jeg har fået en stilling i udenrigsministeriet som fuldmægtig. Mit mål er at blive diplomat. Komme ud i verden og se den. Være med til at forme den og især være med til at introducere danske værdier og dansk politik. Jeg ved godt, at jeg har lang vej at gå. Men jeg har modet. Jeg er ikke bange for at lære nye ting. Føler ikke, at jeg er et særligt menneske. Og jeg ved, at jeg god til at tale med mennesker. Vi kan tale om vejret. Vi kan tale om økonomi. Vi kan tale om børn og opdragelse. Vi kan tale om kunstig intelligens. Jeg forsøger at holde mig opdateret om emner, alle mennesker taler om. Og så forsøger jeg selvfølgelig at vise, at jeg god til mit job.

Er på job nu

Lige nu sidder jeg inde på Asiatisk Plads og passer mit job. Der er en del intern korrespondance, som jeg skal igennem, inden jeg kan tage på kursus på mandag. Grunden til, at jeg tror, at kurset i konflikthåndtering kan være godt for min karriere, er, at jeg ved, at jeg vil komme til at sidde i situationer, hvor jeg er nødt til at få to konfliktende parter til at mødes på et solidt og holdbart grundlag. Og det kræver sikkert, at man har evnen til at fremhæve begge parters positive argumenter og få dem skruet sammen på en måde, så begge parter kan nikke genkendende til dem. Det er en teknik, som kan læres. Det er jeg sikker på. Måske findes der nogle værktøjer, man kan bruge.

Ved lidt om det allerede

Jeg ved en lille smule om det i forvejen. Tror jeg. Jeg har jo fulgt nogle kurser online om forhandlingsteknik. Det har været med til at åbne mine øjne. Når man diskuterer med folk, der er stædige, og som bare ikke vil lytte til andre menneskers meninger og holdninger, så skal man søge andre steder hen for at få deres opmærksomhed. Og så senere dreje samtalen i den retning man ønsker. Det handler om at tage lederskabet i sine hænder.

Lytte mer eog tale mindre

Det handler om at holde sine ører og øjne åbne. Så meget har jeg allerede erfaret. Men når det handler om konflikter. Altså det punkt, hvor der ikke er andet end uenighed (måske også krig) hvad gør man så? Hvor langt kan man gå? Hvor længe skal man insistere? Skal man afvise samtale og dialog? Ja, det bliver et spændende kursus. Jeg ser frem til det. Jeg ser frem til at få ny viden. Nye input.

Og ja, jeg ser frem til næste år, hvor jeg bliver indstillet til at prøve at komme ud på en ambassade. De har allerede sendt mig et spørgeskema, der handler om, hvad jeg mener, jeg kan, og hvor jeg eventuelt gerne vil sendes hen.