Julefrokost fra Skov & Stubbs

Her i verdensfrmaet har vi efterhånden prøvet alt, hvad der kan prøves i forhold til julefrokostmad – faktisk ret bogstaveligt alt. Så i år skulle der HELT andre boller på suppen så at sige, og efter lidt palaver besluttede vi, at den skulle stå på ægte gourmetmad, og det skulle være fra de geniale kokke hos Skov og Stubbs Catering. Nu er det jo ikke lige den finere franske madlavning, der ligger øverst i hjernebarken hos en stor samling grovsmede og maskinarbejdere, men hvorfor ikke bryde nogle grænser?

Skov & Stubbs og julesul

Nå ja – da rygtet løb ude i hallerne om årets julemad, var der indtil flere, der var efter mig med spørgsmål a la: “Hvad med sylte? Får vi så ikke leverpostej? Kommer der panerede rødspættefileter? Hvad med rullepølse?” Og der var en tydelig nervøsitet at spore hos drengene og de par ret maskuline kvindelige smede, vi også har.  Og lad os da bare med det samme se, hvad menuen bestod af til julefrokosten fra Skov og Stubbs:

Rillette af varmrøget laks med
kold hollandaise,
krydderurter og
råsyltede salatagurker

Roastbeef
med sauterede løg, peberrodscreme,
pickles og karse

Terrin af Gråsten unghane
med ovnbagte pærer, kørvel og
tomatrelish

Rødvinsbraiserede svinekæber med
rosmarin, løg og æbler
serveret med
pommes soufflé
&
vintersalater af rodfrugter, perlebyg og persille

Chokoladekage bagt med
hasselnødder og marcipan
serveret med kanelcreme og syltede kirsebær

Buffeten leveres med
hjemmebagte brødmuffins,
græskarkerne rugbrød og krydderurte-mayo

Lad mig bare være ærlig og sige, at det jo ikke ligefrem er det, vi til hverdag kalder solid smedekost, vel?

Men sådan blev det, og julefrokosten oprandt. Maden fra Skov og Stubbs kom i god tid – en halv time før aftalt, og de var helt vildt med på noderne med at anrette og gøre ved, så det var bare super. Og så blev der ellers guffet godt igennem.

Nu skal jeg nok spare dig for en masse mere læsning og bare nøjes med at sige, at SAMTLIGE folk på nær én bad om, at det også næste år er Skov og Stubbs, der leverer maden til julefrokosten. Jeg tror sørme, at smedene fik lidt madkultur den aften 🙂

Læs mere om Skov og Stubbs her: http://www.mangospot.dk/aarhus/skov-stubbs-gastronomi/ og også her: http://skov-og-stubbs.blogspot.com/