Thailand nu og her

Om 2 måneder er det vores bryllupsdag. Vi har været gift i 20 år, og det er stadigvæk et godt ægteskab. Vores børn, to piger, er store. De er flyttet hjemmefra, og vi har ofte mulighed for at rejse på smutture. Vi elsker at rejse, og vi har en plan om at fejre vores bryllupsdag i Phuket, hvor vores bryllupsrejse gik hen. Jeg er derfor ved at kigge på rejser / afbudsrejser til Thailand, og hvis jeg kan finde én, der går til Phuket, vil det være herligt. Vi har planlagt at invitere pigerne med på rejsen. Selv om de plejer at rejse på ferie selv, så ved, at de ikke siger nej til en gratis eksotisk ferie.

Bryllupsrejsen

Vi vil gerne vise dem de steder, vi besøgte, da vi var på bryllupsrejse. Samtidigt vil vi også gerne se, hvordan stedet har udviklet sig. Dengang var det et forholdsvist ukendt sted. I dag har alle de store rejsebureauer ture dertil, kan jeg se.

Det bliver spændende at se, om det stadig er den samme lille, glade mand, der har den lille restaurant nede på hjørnet, hvor vi spiste de lækreste thairetter. Mon den overhovedet eksisterer stadigvæk, eller har udviklingen købt den og bygget hotel?

Vi vil også gerne se noget mere af Thailand, så jeg har en lille plan om at lede efter en afbudsrejse, der varer i mindst 14 dage. Måske kan jeg kombinere det, så jeg booker i en uges tid til pigerne og i 14 dage til min kone og mig selv. Pigerne er store nok til selv at kunne rejse hjem. Og vi vil kunne få nogle dage, hvor vi kan tage nogle længere ture og se lidt mere af landet.

Afbudsrejser er billige

Jeg ved, at pigerne gerne vil på de lækre strande for at bade og nyde solen, så hvis det ikke lykkes at finde sådan en afbudsrejse, så kan vi alligevel tage en tur ind i landet.
Det er noget af et arbejde at planlægge sådan en tur for 4 mennesker. Måske stiller jeg for store krav. Jeg har fundet nogle afbudsrejser, men de ligger alt for tæt på i dag. Vi vil jo først afsted om ca. 7 uger. Hvis nu jeg taler med et rejsebureau, så må de vel kunne give mig et godt tilbud.
Måske skal jeg gribe det an den anden vej rundt: Finde afbudsrejser til Bangkok? Jeg kan nemlig se, at dem er der mange flere af. Der er også afgange på tidspunkter, der passer os. Så kan vi rejse til Phuket derfra i nogle få dage. Og vi kan også rejse andre steder hen fra Bangkok, hvis byen bliver for trættende at opholde sig i. Man kan jo komme alle steder i Thailand derfra. Al transport har udgangspunkt derfra.
Jeg tror, det er den rigtige løsning. Min kone er vist enig.

Jeg skal dog lige tjekke med pigernes, at deres pas er gyldige i mindst 6 måneder efter, vi rejser derfra. Jeg ved, at vores er det. De udløber først om 3 år, så det burde ikke være et problem med visum.