Randers-Hobro-Aarhus

Om ganske få år skal jeg på pension. Det bliver en stor omvæltning i mit liv, og jeg er faktisk lidt i tvivl, om jeg i virkeligheden vil kunne holde ud at gå på pension. Jeg er et forholdsvist aktivt menneske. Jeg har ikke kun passet mit job. Jeg har også engageret mig i mine kollegaers liv og virksomhedens aktiviteter uden om selve produktionen. Jeg har derigennem fået et rigt socialt liv, og jeg har lært mange forskellige ting. Der vil helt sikkert være mange facetter i det liv, som jeg har bygget op, som jeg vil miste, når jeg går på pension. Det er lidt skræmmende for mig. Og den angst har jeg talt lidt med en kollega om. Det er en kollega, som jeg har kendt i mange år og vi er blevet rigtigt gode venner. Jeg spurgte hende om, hvad hun ville gøre for ikke at miste det vigtigste i sit liv, når hun går på pension. (som hun skal nogle år efter mig.)

Randers Flyttefirma

Hendes svar var meget simpelt og uden omsvøb: ”Jeg ville finde et flyttefirma i Randers og flytte tilbage dertil. Finde mine gamle venner derfra og fortsætte med mit liv.” Det lyder såre simpelt og lige til. Men er det i virkeligheden sådan? Har hun ikke en lidt falsk forestilling om, hvad det vil sige at flytte fra et sted, hvor man har boet i 30 år. Kan man bare sådan genoptage gamle venskaber efter 30 år. Ok, måske har man holdt kontakten ved lige med nogle af de venner, man havde for 30 år siden. Men helt sikkert ikke dem alle sammen. De – vennerne – har da også skabt deres eget liv igennem så mange år som du eller jeg ikke ved noget om – og af gode grunde ikke har kunnet følge med i.

Så jeg ved ikke rigtigt, om jeg kan bruge hendes svar til noget. Idéen med at flytte tilbage til min hjemby – Hobro – har strejfet mig. Men der er ting, som byen her tilbyder mig, men som Hobro ikke kan tilbyde mig. Men det er ikke kun det sociale liv, en flytning handler om. Noget så simpelt, som at når man er aktiv på arbejdsmarkedet, så har man en indkomst, der er noget større end pensionen. Og det tvinger mig til at skulle finde noget mindre – og billigere – at bo i. Jeg vil jo nødigt lave om på min livsstil. Det betyder, at jeg er nødt til at skære ned på mine boligudgifter. Og det igen betyder, at jeg er nødt til at skille mig af med en del af mine møbler og ting. Om de så eventuelt skal stilles til opmagasinering i Hobro, eller om de skal sælges på et loppemarked, må jeg afgøre, når tiden kommer. Ja, jeg tænker faktisk på at sende en del af mine ting til Hobro. Tanken om at flytte tilbage dertil er ikke helt fjern. Måske er det der, jeg skal købe en lille bolig og fortsætte mit liv. Det bliver et stille liv. Men lidt tættere på det meste af min familie.

Dem fra Aarhus

Der er stor glæde i familien. Min mand er blevet forfremmet. Han har søgt en stilling som afdelingsleder for firmaet, han arbejder for i Aarhus. Vi skal flytte dertil om få måneder. Han er allerede tiltrådt sin nye stilling og pendler mellem Aarhus og Hobro hver dag. Det betyder, at vi står op ca. en hel time tidligere hver morgen, fordi han er nødt til at køre herfra tidligere, end han plejede. Han kommer også hjem en times tid (mindst) senere, end han plejede. Ofte endnu senere, fordi han er nødt til at arbejde over, indtil der kommer styr på afdelingen. Tingene har været ved at løbe ud af kontrol der i Aarhus.

Vi har fundet en god, ny bolig i Aarhus, og jeg er så ved at arrangere selve flytningen. Vi vil gerne flytte allerede midt i august. Flyttefirmaet i Aarhus, som jeg kontaktede, har bare ikke tid i den måned. De har sagt, at de kan klare flytningen i begyndelsen af september. Det er en streg i vores planer.

Hobro flyttefirma hjalp

Jeg har derfor kontaktet et andet flyttefirma her i Hobro. Og de kan hjælpe os. Det er et forholdsvist ukendt firma, men de lød, flinke og professionelle, da jeg talte med dem. De vil komme og hjælpe mig med at pakke alle vores ting ned. Alt. Lige fra legetøj og bestik til alle møblerne. Og det er faktisk rart at vide. De har været herude, og se på boligen, så de kunne danne sig, et indtryk af, hvor mange flyttekasser vi får brug for. De har også sagt, at de sender 4 mand herud, så nedpakningen ikke behøver at tage en hel weekend. De kommer om lørdagen og pakker – og så kommer de til Aarhus med hele læsset den efterfølgende søndag. Hele flytningen skulle derfor kun tage en weekend.

Det er faktisk rart, at de yder den her service med at hjælpe til med at pakke ting i kasser. Det kan være en fortvivlende opgave at sortere ting og få dem pakket i den rigtige rækkefølge. Fx så kan jeg jo sagtens pakke vores bøger ned allerede nu. Men jeg er da ikke fri for at tænke, at hvis jeg nu lige skal se et eller andet i en bog – fx en madopskrift – og kogebogen er pakket ned, hvad gør jeg så? Pakker alle kasserne med bøger op for at finde kogebogen? Jeg tror det ikke.

Det eneste for flyttefirmaet her fra Hobro ikke gør, når de har flyttet alt, er at hjælpe med at pakke alle kasserne ud. Det skal vi selv stå for. Det er også helt ok. Som flyttemanden jeg talte med, sagde: ”De fleste mennesker kan faktisk godt lide at gå og hygge sig med at pakke deres ting ud. Vi placerer bare kasserne i de rum, hvor deres indhold hører til.”

Det, synes jeg, er helt ok. Så længe kasserne stilles i de rigtige rum, så bliver det også meget nemmere for os at pakke dem ud. Fx så vil det være rart, hvis de stiller alle kasserne med bøger lige ved siden af bogreolen inde i stuen.