Hun har ret!

Ok. Det er fint. Jeg skal nok lade være med at gøre indvendinger. Selvom det er mit speciale. Jeg er utroligt dygtig til at gøre indvendinger. Men denne gang har hun altså ret. Jeg har brug for et par nye hjemmesko i lammeskind. Og hun har sagt til mig, at jeg skal nå at købe dem, inden det bliver rigtigt koldt. Det er min hustru. Hun har en eller anden mærkværdig angst for, at jeg skal få kolde fødder og blive rigtigt syg. Forkølet.

Sket før

Det er sket en enkelt gang i vores lange liv sammen, at jeg blev så snotforkølet, at jeg dårligt kunne ånde i flere dage. På grund af kolde fødder. Vi havde ikke boet sammen så længe, og hun blev virkeligt bange for, at jeg var ved at dø. Den angst, hun oplevede dengang for mere end 20 år siden, sidder åbenbart stadigvæk i hende. I hvert fald har hun formanet og beordret mig til at finde et par nye hjemmesko.

Gulvvarmen hjælper men…

I dag bor vi i et komfortabelt hus. Med gulvvarme! Vi har nogle vidunderlige børn. Den ældste er lige flyttet hjemmefra. Hun kommer tit på besøg. Fortæller os, at hun er så glad for, at vi – de gamle – er i god form og har godt helbred. Min viv? Ja, hun er som altid: Bekymret for, at jeg fryser. Hendes angst for, at jeg skal fryse, vil bare ikke fortage sig. Så jeg har lovet hende, at jeg nok skal finde et par smarte hjemmesko til mænd på nettet – og købe dem. Måske skal jeg råbe højt til hende, at hun lige skal komme og tjekke på skærmen, at de er ok, når jeg har købt dem? Jeg kan godt finde på at drille hende med den slags. Det er jo fuldstændigt overdrevent så meget, som hun bekymrer sig over, om mine fødder er varme.