Fysioterapi til tennisalbue

Min dreng beklager sig. Han siger, at han ikke kan bruge sin højre arm. Jeg forsøger at gøre lidt grin med ham. Fortæller ham, at det er, fordi han altid sidder med sin telefon foran sig og sms’er med sine venner. Han kigger på med had i blikket. Det blik, der bare fortæller mig, at jeg er dum og ikke forstår noget som helst. Jeg sætter mig ned ved siden af ham. Jeg beder ham om at løfte armen op. Det gør han. Jeg beder ham om at vinke til mig. Det kan han ikke. Han knækker sammen af smerte i armen. Jeg bliver oprigtigt forskrækket.

Er noget brækket?

Tænker, at han måske har brækket noget. Spørger ham, om han er faldet i skolen i går. Det er han ikke. Spørger ham, om han har været oppe og slås med sin ærkefjende fra klassen. Det har han heller ikke. Jeg siger til ham, at han skal blive i sin seng. Men ikke noget med at sms’e. Jeg går ud i køkkenet og ringer til lægen. Vi får en tid til kl. 10:30. Jeg kontakter min drengs klasselærer og fortæller ham, at han ikke kommer i skole i dag. Får hurtigt et ”ok – noteret” tilbage fra læreren. Går tilbage til min søns værelse og spørger, om han kan klare at stå op selv. Kan han børste sine tænder og vaske sig? Klæde sig på? Det mener han godt, han kan. Han står op. Får vasket sig. Klædt sig på. Kommer ud i køkkenet og spiser cornflakes med venstre hånd. Han spilder mælk ud over køkkenbordet. Jeg gør rent efter ham. Gør mig selv klar til, at vi skal hen til lægen. Vi tager bilen derhen.

Behandling af en tennisalbue

Vi tager vores ansigtsmasker på og går ind på klinikkens venteværelse. Jeg fortæller sekretæren, at vi har tid til kl. 10:30. Hun nikker. Beder os om at vente. Vi sætter os. Kl. 10:40 kalder hun på os. Lægen undersøger armen. Fortæller os, at det ligner en typisk tennisalbue, og at en tennisalbue kan behandles. Han anbefaler, at armen bliver lagt i slynge, og at min søn holder sig langt væk fra alt, hvad der har med pc’ere og mobiltelefoner at gøre – i mindst 10 dage. Lægen fortæller os, at tilfældet ikke er helt katastrofalt, men at armen skal holdes i ro i lang tid.Sådan en sag er ganske smertefuld.

Fysioterapi i Valby

Han anbefaler mig, at jeg tager kontakt til en fysioterapeut i Valby, som han kender. Han er specialist i den slags skader. Han vil kunne hjælpe. Jeg får telefonnummeret. Lige så snart vi er kommet hjem, ringer jeg til fysioterapeuten. En venlig stemme (telefonsvarer?) fortæller, at der er travlhed og beder mig om at prøve at ringe igen senere. Jeg venter. Ringer op efter en halv time. Får en mand i tale. Jeg fortæller ham og min søns arm og om henvisningen fra lægen. Jeg får at vide, at vi kan komme om 10 dage, så vil han kunne se på armen. Indtil da skal min søn holde den i ro. Og bare rolig siger han, det kunne være meget værre. Vi taler jo ikke om 4 uger med armen i gips.