Få hurtigt gang i grillen

Sommer er lig med grill, og det er en tradition vi danskere heldigvis gør meget ud af at bevare. Desværre er det de færreste af os der er tålmodige nok til at vente på at der kommer gang i grillen, og der er altid ens selvudnævnt grillmeister som hælder en masse tændvæske udover kullene, med efterfølgende brandskader. De fleste ulykker sker altid når man er ved at tænde op i grillen, og derfor er det langt mere fordelagtigt at anskaffe sig en grillstarter til formålet der hurtigt og effektivt kan få gang i grillen.

Den mest kendte metode er dette lille cylinder hvor du hælder dine kul i. Så tænder du op med avispapir eller tændbriketter i bunden og hvis du har hørt efter i fysisktimen så stiger varme op og dermed antænder kullet nedenunder altid den ovenover. I løbet af et kvarter har du altså nogle kul der er lige er til at hælde ud i grillen og klar til bruges med det samme.

Sådan en grillstarter koster typisk en 150 kroner og kan fås i de fleste byggemarkeder, men kræver at du gør den rent efter hver gang, for at den skal virke optimalt. Der findes også alternativer og for cirka den dobbelte pris kan du købe en grillstarter med gas. Princippet er det samme, men du tænder denne gang op med gas i stedet for avispapir eller briketter. Du kan også købe nogle grille med indbygget gastænder så du hurtigt er i gang, men disse koster også en halv bondegård. Det sidste alternativ er en eldreven starter, som ligner en dypkoger du lægger under dine kul direkte i grillen og som kun koster 139 kroner.

Den billigste løsning vil naturligvis være, at bruge noget tid på at lære at tænde ordentligt op. Det kræver noget øvelse, men det kan i de fleste tilfælde godt læres. Personligt valgte jeg dog at give op efter at have prøvet minimum 100 gange. Måske er jeg dummere end gennemsnittet eller måske har jeg bare ikke den fornødne tålmodighed. Og når vi taler om at gøre en opgave lettere og prisen for det kun er ca. 150 kroner, så kan jeg ikke se ideen i at blive ved med at spilde tiden og blive irriteret over at det ikke virker.

Og så må man ikke forglemme at man undgår konens skældud når grillen ikke er klar når hun kommer med resten af maden. Der er ikke noget værre en at få timet kødet forkert så det går ud over resten af måltiden.